els artois

rouwcounselor
 

Ik ben Els (°1977). Ik hou van muziek, mensen, natuur, spaghetti Bolognese en het leven tout court.

Ik heb 16 jaar als HR/office manager/vertrouwenspersoon in een communicatiebureau gewerkt. Dat deed ik graag, en met hart en ziel, maar ik voelde dat het tijd was om een andere kant van mezelf ruimte te geven.

De wereld van rouw intrigeert me al jaren. Ik zag rondom mij intens, hartverscheurend verdriet, maar ik zag ook eerlijke gevoelens en hartverwarmende schoonheid. Ik denk dat het die authenticiteit was die me raakte en die goed deed aan mijn gevoelig hart.

Ik volgde een opleiding tot begrafenismedewerker, vrijwilliger palliatieve zorgen en een postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan PXL Hasselt. Ik blijf mezelf constant bijscholen en volg intervisies en supervisies om te blijven groeien in wat ik doe.

Ik werk deeltijds bij Verbinding in Verlies, een rouwexpertise centrum in Boutersem. Je vindt er professionele therapeuten, een verbindende Community, een hoogstaand opleidingsaanbod en een troostend lotgenotencontact.

Daarnaast heb ik mijn eigen rouwcounseling praktijk in Haacht, waar ik mensen help die het gevoel hebben vast te zitten in hun rouwproces, steun of gehoor nodig hebben in hun verhaal, of geconfronteerd worden met afscheid.

Bijkomend laat ik me inspireren door de vele waardevolle initiatieven rond rouw en de warme verbinding met collega's uit de rouwwereld. Ik zie dat wij samen dingen in beweging kunnen zetten, en ik vind het een eer om hier een heel klein stukje deel van uit te maken.