wat vind je bij rouwmees?

Jij rouwt.

Je zit in een rouwproces.

Of misschien denk je van niet? Misschien voel je je helemaal niet verdrietig en vraag je je af of dat wel normaal is?

Of misschien voel je je zo verdrietig dat het voelt alsof je hart in duizend stukken gebroken is en je echt niet meer weet hoe het verder moet?

Misschien heeft iemand tegen je gezegd dat je hulp moet zoeken?

Of voel je dat je vastzit in de chaos in je hoofd?

Er zijn zoveel emoties, zoveel verhalen, zoveel liefde.

Ik wil heel graag met jou kijken waar je behoefte aan hebt. Jij stapt de weg, en ik stap met je mee. Ik neem je niet aan het handje om voorop te lopen en de weg in te slaan waarvan ik denk dat het de juiste is. Jij gaat zélf die weg inslaan. En ik zal achter je staan om je te volgen en te ondersteunen. Wat is dat zelfs, de juiste weg?

We ontmoeten elkaar voor een kennismakingsgesprek en van daaruit kijken we verder. Dag per dag, keer per keer. 

Iemand rouwt.

Heb je een naaste die het moeilijk heeft?

Je wil hem of haar graag helpen, maar je weet niet hoe? Je weet niet of het goed is om erover te beginnen, want dan wordt het misschien wel erger? Of je maakt je zorgen en wil niet zomaar aan de zijlijn staan kijken?

Word je geconfronteerd met een verlies binnen de werksfeer? Wil je als collega of werkgever de juiste ondersteuning kunnen bieden? 

Of misschien zou je je vriend of familielid graag iets betekenisvol willen geven. We kijken samen hoe je dat best kan doen en wat er zoal bestaat.

Samen kijken we hoe jij een steun, een schouder of een aanwezige luisteraar kan zijn. 

Iemand gaat dood.

Het is soms moeilijk te weten wat er eigenlijk allemaal mogelijk is in een laatste levensfase of bij overlijden. Het is misschien angstaanjagend, of juist rustgevend. Ik luister graag naar je verhaal, naar de vragen waar jij mee zit, of naar hetgeen jij wil achterlaten. 

We kunnen samen kijken naar hoe jij afscheid wil nemen en of je ideeën haalbaar zijn. Of je hebt misschien helemaal geen ideeën en je weet niet hoe eraan te beginnen. Samen vinden we een weg. Samen ontdekken we naar wat bij jou past.

Of misschien wil je nog iets delen, dat je met niemand anders durft of wil delen. Ik luister en bewaar.

We kunnen samen jouw levensverhaal, of jouw levenswijsheden opschrijven. Of we luisteren samen naar welke muziek je op je afscheidsviering wil. Of je hebt nog wensen, en je vind het moeilijk om erover te beginnen bij je naasten. 

Wil je graag je afscheidsviering vorm en inhoud geven? We doen het samen, of ik zet je op weg.